Опис
Китайський зелений Чай Чжень Ло або Лазурний розсип проводиться в провінції Фуцзянь на початку весни з молодих листочків та бруньок, що не розпустилися. У стандарті збору – брунька та один чи два перші листка. У процесі лагідної обробки сік листя чаю не встигає окислитися, завдяки цьому виходить дуже ароматний і смачний чай. При заварюванні виходить настій світлого кольору з яскравим, свіжим та солодким ароматом.
У сухому листі чай представляє слабо скручені кульки темно-зеленого кольору з білими ділянками смужками білой ворси. Аромат ненав’язливий, солодкий, печений легенький древесний вуголь з нотами свіжоскошеного сіна.
Заварюють при t 75 ° -80 ° перші протоки швидкі. Я б радив чайник від 150мл до 188мл чи гайвань. У протоках чай з густим але водночас ніжним ароматом і красивим прозорим настоєм жовто-зеленого кольору. Ноти легенького вугілля досить швидко йдуть з перших проток, смак стає квітково солодким.